I morgon blir det å rulla över gränsen, på tågräls..


Hej hallå där hemma och givetvis alla Noska fans!

Hoppas att ni uppskattade våra gästbloggare från gårdagen. Det är viktigt att få synpunkter från alla vinklar och håll tycker vi! Idag har vi gjort något så roligt som att träna med gymnasiets jenter på deras rullskidsbana. Upp och ner, ner och upp... Banan som sträcker sig 5 km i den vackra terrängen bjuder på en backe som det  tar ca 8 minuter att köra en intervall uppför. Och som ni alla säkert redan vet kommer det ju en utförsbacke efter en uppförsbacke så det flög om oss när vi rullade runt så att säga. Nedvarvningen efter passet blev att åka uppför backen från Meråker City på 2 km, upp till våra hus och underbara husvärdar. 

Sedan blev det en sväng ned på skolan där vissa av oss hälsade på gymnasiet och vissa gick på en toppenbra föreläsning av en av tränarna på högskolan där vi bland annat fick lära oss att längdskidåkare har mer hårväxt vid svanken än andra och att skidåking faktiskt är en religion.

Några av oss åkte även till bilverkstan' för att kolla upp hur lagningsarbetet av våran fina röda buss går och det visar sig att det inte går alls, så vi får ta våra väskor och skidor och tält och alla andra "bra och ha"- saker med oss och åka tåg hem till Lightvalley!

Lagom till middagen på uppstartslägret i Harsa hittar ni oss förhoppningsvis i morgon om allt rullar på som det ska!

Ha de!
 

Besøk !

Jaha, nu har di svenska tjejorna vært hær på hybelvisit etter en lang tur på hjul frå Ljusdal. Dei kom no fram etter litt problemar mot sluttet av passet inn til Meråker,,, BILEN SPRENGDE!!
Vi visade dei rundt om på hybelen, och dei va imponerad over fargene vi hadde mala sjølv. Dei va serdeles overrasket til det "store" rommet til Martin, så vi endade upp der istella før sofaen. Klamt og gulligt som d va, prata tjejorna som en foss och det va ei hyggelege stund i senga! Vi fikk høre om snygge Tom Erik Henden som ei av dei svenska tjeiorna hadde falt for, och kor mycket dei gleda sei til i morgon! (Som alla snygge pojkar i meråker frydar seg for)

Tack for besøket, kram och krum från


Thomas & Martin :-)

Trönderske gjesteskibenta

Tjeeenare!!!
Kjäm me ein uppdate fra 2/3 tå jängen som helj t på Överli. Veitjan e ferr öyeblikket på guttebesök på kurbadet, så vi tok oss friheten t å legg inn etj innlegg. Vårres inntrökk tå jängen e at däm e blid å munter. D virke som däm föle sä som heim. Stadig vekk har däm klämt t å tatt oppvasken. Happy e vi ferr d:)
I mårra e d party i bögda. Bli speinnannes å sjå om däm sler ut håret. Har hört rykter om at däm e nå verstinga på fäst, så vi gler åss.
Satse på at däm har fått etj gått inntrökk tå både åss, skolen å resten tå Meråker, så vi tru vi sjer däm ijän neste år å.
Men för denj ti, så treffes vi sekkert i skilöypa.
D vart alt ferr denj her gången.
Snakkes i bar`n:)

Anders&Petter

Fria får och exploderande däck i Norge är det "kjekt"



Det tog sin tid och efter mycket letande upptäckte vi att även Norge har internetuppkoppling så nu ska vi berätta vad som har hänt. Vi swisshade härligt ned för 6-kilometers nedförsbackar (marlene sa det mest plask om) det är inte alla som är lika hårda som Marleninen och kör "sälen" på asfalt. Äntligen nere på jorden och knappt 4 kilometer kvar händer det som bara händer på film, något går snett, inte så lite snett heller...
Högra framdäcket på våran fina följebuss exploderar och vi tror inte våra ögon när vi upptäcker att det inte bara är en liten punktering det handlar om utan hela däckmojengen är skev. Ut ur skogen kommer då en äkta Norsk gutt som plockat svamp i skogen och hjälper oss små stackars vilsna småjenter.
"Tom-Erik" som han hette såg till så att bärgare kunde komma och vi fick rulla ända fram till slutmålet, som istället för skolan blev en bilverkstad.tack Tom-Erik för din hjälteinsats! Vi citerar Monkan "Man måste vara positiv" och kan inget annat än att skratta åt vårat udda intåg i Norwäj.

Nu sitter vi hemma hos våra underbart snälla husvärdar där vi känner oss oerhört hemmastadda. Dagen har bjudit på en rundtur på skolan där vi har fått sett allt från världens tuffaste rulllskidbana med två skjutbanor,speciella rum där man endast tvättar rullskidor, gym med 15 meter i takhöjd, tyska landslaget i en inomhushall med "stuts", Tor-Arne Hetland, Frode Estil, frigående får, till konstgräsinomhus-planer med fridrottsbana runt. Detta är ett kanonställe!!! 
Vi kanske blir kvar här, man vet ju aldrig om den där bussen blir lagad eller ej....


Ha de! fra deres sex skijenter

ont det gör ont men det går, vi har klarat oss rätt länge, vi börjar bli van...




Vi har nu intagit Storliens järnvägsstation efter 6 slitsamma mil från Åre. De första 7 km hade vi med oss en liftare, på inlines, iform av kusin Ida som vi även tillbringat natten hos och det tackar vi hjärtinnerligt för! Den fina vägen  från Åre, där vägarbete var i full gång, bjöd på två nedförsbackar där vi hade turen att ha motvind så Marleneinen var glad. Tummen upp för glada vägarbetare som hejar glatt efter vägen!

I detta nu sitter Maleninen och Stockholmar och gosar ner glass i magen och Marleninen uttrycker i stor förvåning till hennes vän:

Den här glassen är ju fan frusen!

Lets go to Norwäääj!


Tjenna Mette-Marit nu kommer vi!



Hejdå Åre och om 8 mil Sverige! Nu drar vi till grannkommun (land) å lever loppan. Vi synes, höres och störes snart,kanske...

Våldgästning av Ullådalen





Behövs det några ord?

Stilkoll med BlondBarbro och hennes vänninnor i Åre

Direkt från Åre ger vi er nu våra bästa modetips om hur du smälter in som choklad bland byborna.


Keps i något coolt märke, tröja från puma, lite för stor t-shirt från adidas, shorts med häng i röven, långbyxor från adidas och gummi-skor från kaphal gäller för det manliga könet.

 
På grund av en stark religon i byn skall kvinnor bära heltäckande kläder och då valde vi denna overall i mönstret "någon har kräkts på blomsterängen" och ett stickat pannband sitter som grädden på löken till denna outfit.



Sedan hittade vi Tisan i hans favoritbutik där han stod och funderade över höstens nya outfit...

Chokolääääde och crouising genom Åre town






Bloggen från verkligheten sitter just nu i racebussen på väg upp i tävlingsbacken! Finnar och choklad går bra ihop!

Forskare har räknat ut att vilodagar är bra dagar.



Wohohohoh igår kväll hände det något fantastiskt! Vi fick äntligen tvätta våra svettiga kläder som det hade börjat växa svamp och små djur på. Undra om vi hade fått tagit våran mögelodling genom tullen, tveksamt, så nu är vi på säkra sidan i alla fall! Så fort vi har fått i oss vår exklusiva gröt ska vi bege oss till Åre chokladfabrik och därefter har vi ett lika späckat schema som vanligt att följa till punkt och pricka (läs: vi har ingen aning om vilka äventyr dagen kommer att bjuda på).  

Vila å sitta å fila på hur vi ska krossa Norge-borgen (vi ska efter denna resa ställa upp i nöd-rims VM)


Sover du också gärna på badhus?







Söndagsfrukost på en pressening i en park, kan det bli en bättre start på dagen?!  Nä skulle inte tro det! Sedan satt vi i omgångar och myste på OK/Q8:as vägtoa innan det var dags att packa om, packa ur, packa i, packa på och packa full bussen igen.

Then vi rullade iväg på vägen som tog oss till Hålland där vi funderade om vi verkligen hade läst kartan rätt och var på väg mot rätt land. Men när vi åkte igenom Brattland "Brat-Land" och Sumelisump började känna sig hemma hade vi ingen tvekan längre. Efter 2,5 mil tågade vi sedan in i Åre och Sump började genast kolla upp tunnelbanetider i Lill-Stockholm men den enda tidtabell var till kabinbanan och uppe på skutan finns ju ingen HM butik.

Vi tuffade sedan ned rätt ner till Åre strand där Malin från en annan del av Köping stod redo med gourmémiddag (pasta och tomatsås) med efterätt såklart. Like it a lot!!! Mätta och glada dansade vi runt bussen några varv till riktig popig musik för att ladda upp inför resans (21 timmar effektiv åkning!) hitills fräshaste upplevelse! BAD PÅ (svindyra) HOLIDAY CLUB! Alla barn plaskade glatt runt och lekte i flera timmar. Vissa uppskattade badet mer än andra när vi äldre i eliten hittade fjunisarna Monkan och Sump sovandes som små tussar i solstolarna.
Nu är vi tillbaka i vackra Järpen där vi ska få tillbringa natten hos vårat största och trevligaste fan Elin Axlund. Tummen upp för gästvänliga trevliga unga kvinnor från Hudiksvall! Får se vem som vaknar i natt och har ned något vackert av glas eller hur många slag Barbro får av gängmedlemmar som försöker tysta hennes snarkningar.

I morgon blir det chokladprovning och en hel dags vila i vackra Åre!

Tjo hopp snart ser vi en norsk fjälltopp! 




Sömnig Söndag i Sebbes Säng



GOOOOOD MORGOOON! tro det eller ej men dagen till ära tog vi lite sovmorgon för en gångs skull även fast vissa var klavakna vid halv 8 som vanligt. Nu ska vi lämna Bebbe-Björn med gråt i halsen och bege oss ner i pyjamasen och äta frukost vid våra fina bänkar mitt emot OK/Q8. Men här i Järpen blir inga barn gjorda så vi ska fortsätta rulla i solsken till Åre! Läste ni? Strålande solsken!

"Vackert väder, ser man Norge, ser ut som hemma, men det är ett annet land" citerat av Olle i Pistvakt från den gamla godingen och slagdängan "Skoterled" från 90-talet

Att studera en röv i 4 timmar och 50 minuter



Vi ber så hemskt mycket och lite mer om ursäkt för dagens dåliga uppdatering och hoppas att ni inte har gått runt och oroat er hela dagen. Lunchen tillbringades nämligen på ett pitoreskt avlägset ställe någonstans efter Hallen (vi kom inte längre än till farstun) där upkopplingen till cybernätet inte var den bästa. Men vi ska nu gottgöra för denna lilla bloggkatastrof genom att  i korthet försöka att förklara denna högst spännande dag!

Okej, vi är inte i Vålådalen, vi jobbar inte med att åka grusväg så vi fick planera om vår högst välplanerade dag och styra kosan mot Järpen där vi nu befinner oss hos den högst gästvänliga unge mannen Sebastian Högdahl i hans extremt mysiga etta med sjöutsikt. Tummen upp för gäsvänliga unga män från Hudiksvall!

Vi åkte "fort som fan" med Ronny (Ragge befann sig i grannkommunen) ut ur Myrviken genom heltrevliga ställen som Höla och Hallen där ordvitsarna rullade som chokladbollar. Det blev ett stopp efter lagom tid vid en träsksjö nära Våge där vi bjöds på chips och blåbärssoppa till förrätt, carbonarasås med pasta till huvudrätt och allt avslutades med cocktailfrukt, allt detta tillagat av våran super-duper kock och chaufför Malin Landerdahl. Utan henne skulle vi nog leva på grankottar och sova i diken. På vägen mötte vi även två rullskidsåkare och en brosha i reflexväst:




Sedan blev det en sjudundrandes skaterundra till Järpen som testade vårat förhållande till max. Det började glatt å trevligt med sol och värme och många skratt. Sen blev det andra bullar när vi närmade oss Ocke. Vi hatar Ocke, eller ogillar stället starkt efter vad vädret  och avsaknad av skyltar gjorde mot oss. Efter världens åskväder och hagelskur kände vi oss lite lagom roade och när vi hittat en bänk och en gubbe i Mörsil som förklarat för oss (6 kvinnor som tillfälligt befann sig i klimakteriet) att det endast var 2 mil kvar till Järpen. Då släpptes helvetet lös. Barbro och humoreliten började asgarva medan Erikssson åkte iväg tårögd och irriterad, medan supelisump fortsatte klaga på sin onda arm som förföljt henne i en halvtimme då hon insett att hennes vägval skulle varit det bästa... Några hundra meter senare fick vi se skylten..där det stod att det endast var 1 mil kvar och Landerdahl var inte sen att mata oss med bullar och choklad samtidigt som vi nu glada och lättade stod och pratade med finbesök i form av föredetta Ljusdalingar (Emma och Markus). Inte kunde det blivit trevligare!

Sedan for vi gladare än någonsin (speciellt Sumelisump som förvandlats till en örn med lätta eagles-rullisar). Av någon anledning försvann hennes armont i samma veva..mystiskt! Middagen avnjöts senare halv tio på kvällen på finfina parkbänkar i Järpen city med finbesök i form av pistmaskinisten "Atjo" från Östterike som berättade ett och annat om hur skidgymnasiet i Järpen fungerar på riktigt! mmmmm vi vet, att ni inte vet, att alla vet snart! 

I morgon är en annan dag med nya äventyr! Förhoppningsvis på ett bad i Åre där vi ska bli fräshigast i Jämtland!

Puss å kläm, Langrenn 


 
 


En natt på herrarnas



Lampor med rörelsesensorer är himla kul när sju trötta och fnissiga brudar ska försöka slumra in. Så fort någon rörde sig det minsta drog alla lysen i hela byggnaden igång och vi fick försöka ligga stilla i 5 minuter igen (vilket var mycket svårt när man ligger och har askalas) Efter en bra stund slocknade lampan tillslut. Å då plötsligt vaknar Monica upp ur sin skönhetssömn och rätt som det är sätter sig upp!

-Neeeeeej Monkan! Lägg dig ner! skriker humroeliten som just börjat sluta dra sina skämt och övervägt att sova.

Nu ska vi häva i oss massa go frukost och hoppas att solen ska falsha sig någon gång under dagen. Vårat mål för dagen blir att övernatta någonstans i närheten av Vålådalen. Så se upp alla renar och samer för nu kommer vi!!!!!

VÅGA ÄTA! TUFFT Å VARA TJOCK!

På en väg nära dig!



Är det någon därute i landet som vet om det är asfalterat på vägen till Vålådalen?

(alltså inte vägen som går från Undersåker utan vi har hittat en mindre väg som går från ungefär Hallen in genom fjällen)

Tjo tjim här blev det inge mer rim!


Äre fotbollscup här elle?


The Rullers


Ica-Häng


Fredagmys!

Myrvikens camping visar sig vara en riktig höjdare! Inte trodde vi att ett omklädningsrum med dusch bredvid en fotbollsplan skulle vara ett pefekt sovställe för ett gäng blöta katter från Ljusdal! Vi har alltså hittat ett omklädningsrum som vi tänkte tillbringa natten att slagga i (campingens två gäster och deras lilla katt har godkänt våran ockuppering)

Dagens andra etapp gick mellan Svenstavik "Svensta" (som placet kallas av en viss jämtska)  till Myrviken, en tripp på 3 mil. Under vägen såg vi Dalai Lama (eller en hjord lamadjur) , tuppar (Tjädrar av trä) och en och annan livsfarlig häst.

Marleninen uppskattade dagens asfalt på väg 300 någonting och utbrast:

Marleninen: -Gud vilken frisk asfalt!
Sofia: -Va? vad sa du?
Marleninen: -Ja du förstår väl vad jag menar! den är nice typ!

Dagens hejjarklack bestod av en fabror som stannade och pratade med oss:

Farbror: - Vad är ni för ena?
Rullers: - vi är från Ljusdals Skidgymnasium! vi har åkt därifrån och ska till Norge.
Farbror: - Det tror jag inte på!
Rullers: - Jo vi ska till Myrviken nu!
Farbror: - Ska ni ha skjuts?

Vi tackade glatt men bestämt nej till erbjudandet och åkte vidare. Sen började backarna och i backen som var backigast hände det igen! En spets till gick, denna gång orsakat av Sofia "gaspedalen" Lind.
Ner i sista backen mot myrviken fick Barbro en akut sockerdipp och när hon fick syn på Ica-nära, fomligen flög hon in i affären och grävde på sig bakelser som hon glatt grävde i sig. Lokalbefolkningen blev helt till sig av vårat besök och började fota och lät oss rulla runt i hela butiken. Sumpan hittade snabbt en påse chips och dipp som sedan avnjöts i vårat basecamp blötafotbollsstrumpor- land.

Vi ger tummen upp för basecamp blötafotbollsstrumpor- land eftersom vi slipper regnet som faller ner utanför i viken med myror. Å nu ska vi slänga ut våra härliga madrasser längs golvet (Monica funderar starkt på att sova på massagebordet). Stora delar av gänget kommer troligtvis drömma om våran vilodag i Åre som kommer att bestå av chokladprovning på chokladfabriken om allt går som vi vill!

God natt stakandes på en väg som är platt!

Ps. Hjärtliga hälsningar till er, våra största fans som hänger på våran blogg dagarna till ända, vi tycker om er!

Vi har varit ut i dag våra små fejs och vi, alla dubbelhakorna, stavar och pjäxorna!



Guldbyn! Åsarna! kom vi till efter 2,5 mils härlig och pigg åkning där Marleninen var piggast. Packningen av tält och fixning av frukost tog även idag 2 timmar men har man semester så har man!
Lagom efter intåget i byn möttes vi av Åsarna-Urban som genast smickrade oss med att säga att björnar inte var något vi behövde vara rädda för med tanke på hur gott vi inte luktade. För övrigt gav han oss en massa andra bra tips inför fortsättningen som vi tackar hjärtinnerligt för. Tummen upp för Åsarna-Urban. Wassberg lyste med sin frånvaro liksom Ottosson men vi höll tillbaka tårarna och fortsatte mot Svenstavik. 

Å där kom det! det första spetsbrottet! Orsakat av Lina Hultin som blev så glad när hon fick syn på Dollar-store att hon full av glädje tryckte ner stavspetsen lite för hårt i asfalten på väg 45.
Dollarstore invarderades därefter av 6 pjäxklädda damer som med raska steg gick rakt fram till godis-avdelingen. (marleninen satsade på strumpor eftersom hennes börjar ta slut)
Salthalten i Svenstviks avlopp höjdes rejält efter att vi träffat Urbans fru och en trevlig prick i grön tröja som lät oss duscha på Bergs Gymnasium.

Nu sitter vi på en restaurang med ett svåruttalat norrlänskt namn och har nyss tyrckt i oss potatisgratäng och kött med efterätt till. Mumsfilibubblan. Monkan sover för övrigt på bordet i detta nu och övriga gänget läser svallerblaskor. Snart styr vi kosan mot Myrviken, skönt att det bara är 2,5 mil dit eftersom att himlen har öppnat sig och solen lyser med sin frånvaro. Men vem har dött av lite regn. Om vi får syn på Storsjöodjuret lovar vi att ta en bild, Marleninen lovar även att ta bilder på alla björnar hon ser så ni kan vara lugna.Till kvällen ska vi även försöka svara på läsarnas frågor.

Nu ska vi roa er med Svenstaviks inne och ute lista:

Inne:
-Rosa hår och lila tajts
-Skjorta och oranga Vägverket-byxor
-Rullator

Ute:
-Solkräm (so last day)
-Ukrainare
-Badplatser

Lets go to Myrviken!!!!!!!!!!!!!!

 

"Tältet blåste ända bort till Svenstavik"



God morgon pudding! sitter du där å dallrar? Nu har vi mosat i oss frukost och ska snart bege oss iväg 4 mil mot Svenstavik. Hopppas att Ukrainarna slutar förfölja Finskan snart...

See ya later!.

Rätan eller Räkan? mmm...

Tjena kexet! står du här och smular?



Rätan kom vi äntligen fram till efter 4 mils härlig, mysig, gullig, underbar stakning på raksträcka. Wohohoho! Tacos såhär på en torsdag har förgyllt våran afton såsom lite disco och orning och reda - fixning av bussen (se hur länge det håller sig) Alla barn är på strålande humör och våra kläder lär bli riktiga torrisar efter våran upphägning på en 20 meters lina (inte Barbro)

I morgon blir det å kötta på bort till Svenstavik som första etapp...på tal om etapper...Alla ni läsare borde ju alla undra samma sak. hur går en etapp till? Å eftersom vi har ett sådant öppet förhållande ska vi nu berätta denna lilla hemlighet:

Gottpåsen är det viktigaste under etappen och är det som håller oss vid liv, därför fylls den på med rediga gosaker typ torkad frukt och annat nyttigt och supergott (läs: kexchoklad,plopp,sockerbitar, koffeintabletter och brylepudding som är hur praktiskt som helst att ha i vätskebältet)

Sedan är det dags att ge sig iväg och hoppas på att någon inte redan ätit upp all brylepudding. Ordningen på ledet är slumpvis ordnad efter humör men dagens led leddes av Sumpelisum och Marleninen (kaffedopad finska). Motvinden verkar ha en viss påverkan då vi hör denna dialog mellan stockholmarn' och finskan:

Stockholmarn' - Titta där är en tågräls!
Finskan - Ååå, ska vi gå och lägga oss?!
Stockholmarn: - Nä det behövs ju inte, vi har ju massa rep och hänga oss i...

(Sista milen hittade vi finskan och stockholmaren längst bak i ledet...ingen vet varför)

Att ligga längst bak i ledet innebär impulser hela vägen (gummibands-effekten) och massor av mysiga gaslukter från resten av eliten längre fram som tryckt i sig lite för många katrinplommon.

När man ligger i mitten av ledet har man lite för mycket tid över att kolla på annat som rövar och kyrkor, mittensnacket gick ungefär såhär mellan Barbro och Korven i Överhogdal:

Korven (får syn på en kyrka): -Den där kyrkan lär väl inte användas så ofta!?
Barbro svarar: - Om jag bodde här skulle jag fan be till gud varje dag!

I övrigt säger man aldrig förlåt om man kör på någons utrustning under resan utan man måste ge personen en komplimang, typ en sånhär:

- Vilka fina trosor du har (M....arlene)
- Vilken fin tånagel du har!
-Vad snygg du är i håret!
-Vad dina fötter framhävs fint i dom där skorna!

Burr- Burr (Bulgur) åt Marlene för övrigt för första gången idag, få se vilka kulinariska nyheter hon upptäcker i fortsättningen!

Nu ska vi decka i tälten och drömma om asfalt.

Hälsningar från ditt myggmedel på norrlandssemestern!

Kändiskoll


Bild tagen ur Ljusdalsposten

......Snart lär vi börja åka i solbrillor och utklädnad, bilar tutar och älgar förföljer oss och tidningar skriver spaltmetrar.

Vi vet att ni vet att vi vet att det är kul!

Om ni inte redan är premenuranter av Ljusdals Posten kan ni ju även klicka er in på "www.skidsport.com" och läsa mer om världens tuffaste brudar.

Övrigt har vi fixat bilderna till tidigare inlägg så titta och njut!
Tjingeling


Morgonstund har Marlenes rosa fötter i mun

Det var efter en varm och mysig natt med stormvindar från det närliggande havet Ljusnan som vi vaknade upp i våra tält. Frukost beståendes av litervis med yoghurt och mackor med räkost proppades i samtidigt som solen flashade sig och mätta och glada plockade vi ihop allt....två effektiva timmar tog det!

Nu sitter vi knappa 3 pigga mil senare på Yttehogdals Wärdshus där vi har proppat i oss några kilo mat på deras lunchbuffé. Å badat har vi också gjort...himla varm och härlig badsäsong dom har här uppe i norra Hälsingland, Härjedalens kommun, Jämtlands län! "aaa det är ju nästan som isvak här" skrek Lag Syd (Barbro och Bullen) när dom doppade tån.

Funderingar inför fortsättningen:

Ska Marlene få se någon björn?

När ska Linas feta vattenblåsa övergå i blodblåsa?

När ska Tisan skicka nästa sms där han säger att han saknar oss?

Kommer Anna å hitta godispåsen som vi gömde?

Vem drar första vurpan?

Vems trosor ska vi skratta åt på nästa pass?

The next etapp går mot the Rätan och förhoppningsvis en camping where vi can nunna pillow.
Puss å hej skavsårs-spray.

                                                                             (vi jobbar med bildmaterialet)


Rapport inifrån tältet efter 6,5 mil.

Karlsstrand heter världens mysigaste ställe som vi har valt att slå läger vid nu inför en god natts sömn, på en äng nere vid Ljusnan bredvid världens trevligaste grannar som inte bara låtit oss slå ner vårat pick och pack, utan även låtit oss duscha (även fast vissa valde att ta sig ett dopp i Ljusnan) ,värma mat och givit oss saft och kaffe till en kaffesugen Marlene. Snälla människor ger vi tummen upp för!


Tält-Teknik


Bullen och Koven


Världens gladaste Sumpan


Down by the river

Efter stoppet vid Lassekrog gav vi oss av (fulla på socker) på en flamsig etapp påväg mot Kårböle. Aldrig har vi skrattat så mycket på ett rullskidspass kan jag lova men personen som vi skrattade mest åt vill inte tillkännage sig själv i bloggen, men vi kan avslöja att hon börjar på  M och slutar på arlene...inga namn nämda.

Morgondagens första etapp går mot Ytterhogdal där vi ska äta och senare Rätan där vi ska slå läger. Men det är en annan dag och klockan ringer och plinger kl 07.30 i morgon bitti så nu är det dags att sova.

VÅGA SNARKA, TUFFT ATT SOVA GOTT!

ajökens krökens

Lassekrog. kan man bo här?


Helt enligt planerna drog vi glada och pigga kl 11 (en timme hit eller dit) från ett soligt ljusdal där lärarna stod och grät, speciellt våran handledare Tisan som kommer att sakna oss innerligt! 

Första 2 milen till Färila roade vi oss med en "bil-lek" som gick ut på att man slumpvis fick ett bilmärke var som man sedan skulle räkna hur många bilar av just det märket man mötte. först till 5 vann.

Monkan fick mercedes och ropade glatt "ska det va så ska det!" och Malin Eriksson skulle troligtvis inte vinna vm i att känna igen bilmärken då hon frågade Monica vad hon hade för bilmärke genom att säga: "hade du mercedes eller merca....eller är det samma sak?!"   Wolksvagen-bilar fick även smeknamnet "OLW-bilar" av miss Eriksson.

Efter dryga 4 mil sitter vi nu och tar igen oss i Lassekrog där vi har hittat en otroligt skön dusch och mysiga bänkar och tallar eller kanske granar ( den gamla orienterings-räven Sumpan är inte riktigt säker)

Nästa etapp där vi lägger läger för natten med våra spännande tält  (ingen har riktigt koll på hur dom fungerar) blir outside Kårböle (eller Kålbulle som vår kära stockholmska uttrycker det)



sockersötadsyltpåpannkaka.


Allt och lite till och massa mer.

Dagen då vi slog i rekord att göra mest saker samtidigt (igår den 18) började med att en viss lagmedlem vid namn Sofia Lind fixade det efterlängtade KÖRKORTET!:D grattis krattis plattis på det! Som present fick hon en trisslott av hennes sambos för å se om turen skulle hålla i sig, men icke ett endaste korvöre blev det men man kan ju inte lyckas med allt.

Dagen fortsatte med Sumpans storkok av lasange till äventyret, intervju med lokaltidningen, besök i fotostudion, hämtning av röda faran (våran full-utrustade buss) och besök av Louice "Lowis" Järveryd, världens bästa maskinist och webbdesigner som fixade bloggen redo inför balen.
Vi och bloggen tackar henne innerligt för allt handlar ju faktiskt om utseende här i världen...


Fotostudion


Packning av viktiga saker


...som sagt viktiga saker!


Å kom ihåg att riktiga kvinnor äter stavspetsar till kvällsmat!

Kl 10.00 börjar äventyret!!!!! 
Vi synes,höres och störes på en väg nära dig! 


Saker man inte visste att man behövde


Nu är vi tillbaka efter inhandling av "bra och ha" saker. Det började bra med praktiska saker som plastlådor och plastpåsar och slutade med myggmedels- våtservetter, partypangare med confetti och såklart massa kexchoklad och plopp.

Nu ska vi äta upp oss några kilon med hemmgjorda kötbullar och kom ihåg att:

"Ät varje måltid som om det vore din sista"

Mmmmm...mat


Gottisen Sofia Lind
Gottisen Sofia Lind

Här följer våran lista på mat som vi har med oss än så länge:
jorgubbskräm
müsli
bulgur
pasta
lättdryck
havregryn
dexrtosol
nyponsoppa
blåbärsoppa
pastasås
tomatsås
fruktkonserver
torkad frukt
knäckebröd
juice
solrosfrön
sylt
choklad
champinjoner
tacosås
kryddor (kanel,salt,oregano,svrtpeppar)
sportdryck
ballerinakex
tacobröd
veg. tacoköttfärs
bröd & bullar från Loosbagarn'

Än så länge består maten mest av kolhydrater i form av socker å det gillas starkt!

Fortsättning följer... så se upp alla mataffärer!!!

Välkommen alla monsterdiggare!

Hej hopp i lingonskogen!

På Onsdag är det dags!
Undra hur många varv hjulen kommer att rulla innan vi är framme... det kanske vore något att räkna ut!
Säkert mer än tusen i alla fall... Vilken tur att vi har Marlene som så gärna räknar ut svåra saker.

Tillbaka till verkligheten.
Vi kanske ska berätta ett och annat om vilka vi är och vad vi håller på med och vad i hela fridens vi har planerat att göra.
Den 19 augusti ska vi, sex stycken skidåkerskor från skidgymnasiet i Ljusdal starta resan på rullskidor från Lightvalley i Sverige till Meråker i Norge.
Detta är vårat projektarbete som vi har arbetat med under våren och sommaren och som nu äntligen ska gå av stapeln. Varför gör vi då just detta?
Ja det kan man ju undra!
Vi tyckte att det skulle verka som en rolig utmaning att se hur mycket kroppen tål och hur vältränade vi egentligen är .
På vägen kommer vi även att hälsa på vid Åsarnas och Järpens skidgymnasium och vårat slutmål på resan är Meråkers skidgymnasium och högskola där vi ska stanna i två dagar.

Dessa pajsare har vi i laguppställningen:
Lina Hultin, Garphyttans IF
Sofia Lind, Hudiksvalls IF
Anna Lindmark, Sundbybergs IK
Monica Wiklund, Hybo AIK
Marlene Persson, Hudiksvalls IF
Malin Eriksson, Söderala AIK  

Vi vill redan innan resan passa på att tacka alla som har hjälpt oss med förberedelserna.
Man ska inte ropa hej innan man rullar över bäcken, som man brukar säga men vi är hjärtinnerligt tacksamma för all hjälp ska ni veta.


Vår handledare till lika coach Tisan.

Alla är mycket välkomna att hejja på oss längs vägen eller kontakta oss på våran mail: [email protected] om ni skulle undra något eller komma med några tips.

Nu ska vi gå och be till asfaltsguden och handla på oss massor av nödvändiga saker som mat, plåster och toapapper.

Tjingeling korvring!

RSS 2.0